Ads (728x90)

   

Μια πραγματικά «καυτή» γυναίκα

Εκείνη τη νύχτα έκανε ακόμα πολύ κρύο στη Ρώμη. Η Anita φορώντας μόνο ένα μαύρο στράπλες φόρεμα μπήκε μέσα στο συντριβάνι. Για ώρες ήταν βρεγμένη μέχρι το κόκαλο, όμως δεν παραπονέθηκε καθόλου στο σκηνοθέτη της, τον Federico Fellini, ο οποίος την είχε επιλέξει για πρωταγωνίστρια στην ταινία του "Dolce Vita". Λόγω αυτής της σκηνής μέσα στη Φοντάνα ντι Τρέβι η θερμή Σουηδέζα θα γινόταν ένα όνειρο για τους άντρες παγκοσμίως.








Μαζί με τον Marcello Mastroianni με τον οποίον υπήρχαν φήμες ότι είχαν σύντομη σχέση



Η Anita Ekberg γεννήθηκε στη Σουηδία το Σεπτέμβριο του 1931 και ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας Ekberg. Από την εφηβεία της ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο και το 1950 πήρε μέρος στα καλλιστεία της χώρας, κερδίζοντας τον τίτλο της Μις Σουηδία. Στη συνέχεια ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ομορφιάς. Εκεί δεν κατάφερε να στεφθεί Μις Κόσμος, όμως την «τσίμπησαν» τα Universal Studios και έτσι η Anita άρχισε να γυρίζει τις πρώτες της ταινίες.


Εργο Τέχνης!

Οι εντυπωσιακές της καμπύλες (102-61-91), τα γατίσια μάτια της, τα πλατινέ μαλλιά της και η βαθειά ερωτική της φωνή, γοήτευσαν πολλούς σταρ του Χόλιγουντ. Ανάμεσα στους άντρες που τη θαύμασαν ήταν και ο γλύπτης Sepy Dobronyi, ο οποίος στα μέσα των 50s, προσπαθούσε να την πείσει να ποζάρει γυμνή για το χατήρι της Τέχνης... Η Anita δίσταζε, όμως στο τέλος αποφάσισε να το κάνει. Ετσι δημιουργήθηκε η «Μπρούτζινη Ekberg»:







Την ίδια περίοδο, το 1955 δηλαδή, η Anita φωτογραφήθηκε γυμνή από ένα άλλον ταλαντούχο καλλιτέχνη, τον φωτογράφο ANDRE DE DIENES.









Το 1978, όταν κόντευε τα πενήντα, η Anita τολμά να ποζάρει για ακόμα μια φορά ολόγυμνη. Τη συγκεκριμένη φωτογράφιση δημοσίευσε τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς το ιταλικό Playboy και αργότερα άλλα ανδρικά περιοδικά της Ευρώπης.

Η Anita ήξερε πως αυτό το θείο δώρο δεν έπρεπε να το κρατάει κρυφό:

"Είμαι πολύ υπερήφανη για το στήθος μου, όπως κάθε γυναίκα θα πρέπει να είναι. Το στήθος δεν είναι κυτταρικό εξόγκωμα είναι η θηλυκότητα."

Η Anita Ekberg «έφυγε» από τη ζωή στις 11 Ιανουαρίου 2015, στα 83 της.

















































Δημοσίευση σχολίου